Hoe werkt het subsidieproces van Subsidie Netwerk?

Wij hebben intussen al veel ondernemers en bedrijven mogen helpen bij het vinden van subsidiemogelijkheden en een belangrijke rol bij het aanvraagtraject mogen spelen. Omdat subsidies en financiële stimuleringsregelingen nog steeds een “vaag” gebied zijn voor veel ondernemers beschrijven wij hier hoe ons subsidieproces eruit ziet en wat we precies voor u doen.

De stappen van het subsidieproces

Bij het onderzoeken naar subsidiemogelijkheden, met als doel om zoveel subsidie of financieel voordeel voor u te verwerven, krijgen we te maken met een aantal formele regels en procedures. Hier moeten ook wij ons aan houden, om er voor te zorgen dat alles op een correcte wijze gebeurt en u niet voor verrassingen achteraf komt te staan. In zes effectieve stappen doorlopen we het subsidieproces.

  1. Het identificeren van bedrijfsactiviteiten, projecten en investeringen:

Tijdens een (telefonisch) gesprek bespreken we door middel van een vragenlijst de situatie binnen uw bedrijf. Hierin komen verschillende aspecten aan bod en kunnen we al een ruwe inschatting maken van de mogelijkheden en voordelen.

  1. Onderzoek naar de subsidiemogelijkheden:

De subsidieadviseur gaat aan de hand van de antwoorden die u heeft gegeven, aan de slag. De adviseur weet namelijk precies waar hij het moet zoeken en of dit op regionaal, provinciaal of zelfs Europees niveau is. Het onderzoek neemt gemiddeld vier weken in beslag. De uitslag wordt in een rapport gebundeld en per post naar u gestuurd.

  1. Bespreking van de subsidiemogelijkheden:

Dit is een optionele stap. U bepaalt namelijk zelf of u het rapport met één van onze adviseurs wilt bespreken en de aanvragen door ons wilt laten uitvoeren.

  1. Voldoen aan relevante subsidie vereisten:

Wij proberen tijdens het onderzoek al zoveel mogelijk rekening te houden met de eisen die bepaalde regelingen aan bedrijven stellen. Door de diversiteit kan dit soms lastig zijn. Daarom willen we dit zoveel mogelijk samen met u vaststellen wanneer wij het subsidieaanvraagtraject gaan uitvoeren. Ons doel is dat de subsidie of het financiële voordeel daadwerkelijk aan u wordt toegekend.

  1. Het opstellen en indienen van de subsidieaanvraag:

Zoals we net al stelden, bent u vrij om te kiezen of u zelf de subsidieaanvraag regelt of dit door ons laat doen. Wanneer wij het aanvraagtraject uit handen nemen, zitten hier formele regels en procedures aan verbonden. Deze dienen strikt gevolgd te worden omdat dit anders negatieve gevolgen kan hebben voor de uitkering. Hierbij kan het zijn dat wij bepaalde informatie, formulieren of een handtekening van u nodig hebben.

  1. Ontvangst subsidie beschikking en afwikkeling:

Na het verzamelen, invullen en lezen van alle formaliteiten, formulieren en procedures, is het wachten op een akkoord van de subsidieverstrekker. Per regeling verschilt wie de verstrekker is. De subsidieverstrekker bepaalt vervolgens of een subsidie of een financiële regeling wordt toegekend. Zowel u als wij worden hiervan op de hoogte gebracht zodat we u ook correct kunnen helpen bij de afwikkeling ervan.

Laat Subsidie Netwerk ook uw bedrijf helpen!

Bent u na het lezen van dit artikel ook benieuwd welke kansen en mogelijkheden er voor u zijn op het gebied van subsidies, kredieten en financiële voordelen? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.