Waarom een goede subsidie adviseur belangrijk is

Als u ons vorig artikel heeft gelezen waarin de vijf meest voorkomende misverstanden over subsidies worden besproken, dan weet u eigenlijk al waarom een goede subsidie adviseur belangrijk is. U bent druk bezig met het aansturen van uw medewerkers, nieuwe klanten binnen halen en houden, de administratie. Oftewel, u bent bezig met ondernemen. Geen tijd dan om urenlang ellenlange overheidsdocumenten uit te pluizen, uit zoeken wat ze nu precies bedoelen met alle afkortingen en vreemde termen, alle aanvraagformulieren bij elkaar zoeken en invullen. Het kost een hoop tijd als iemand er niet thuis in is. Gelukkig zijn onze specialisten dat wel en kunnen we het volledige proces – van subsidie onderzoek tot aanvragen – voor u uit handen nemen.

Hoe maakt u een goede keuze?

Er zijn subsidiebureau’s die alleen gespecialiseerd zijn in één of een klein groepje subsidie regelingen. Zij helpen bijvoorbeeld alleen bedrijven in de agrarische sector met de aangesloten subsidies. Of ze helpen alleen grote bedrijven met nieuwe innovatieve projecten waarbij de WBSO komt kijken. SubsidieNetwerk heeft het groter aangepakt en kan door haar ervaring en efficiënte werkwijze het juist veel breder aanpakken. Zo kijken wij niet alleen naar subsidies voor personeel, opleidingen of (online) marketing. Nee, wij kijken alles na waarin u heeft aangegeven behoefte aan te hebben. Daarbij kijken we ook nog eens op regionaal, provinciaal, landelijk en Europees niveau. Heeft u meerdere subsidie bureau’s op het oog? Vraag een vrijblijvend (persoonlijk) gesprek en vertrouw op uw gevoel.

Tips voor het kiezen van een subsidie adviseur

  • De meeste subsidiebureau’s werken op basis van no cure, no pay of een vast (uur)tarief. Meestal ontvangt het bureau ook nog een commissie over het subsidie bedrag. Spreek van tevoren goed af wat de betaalafspraken zijn en wanneer de factuur betaald moet worden. Soms dient de commissie factuur betaald te worden als het subsidie bedrag toegekend is en niet als u het ontvangen heeft. Voorkom verrassingen en spreek dit goed af.
  • Let op hoe het zit na de afloop van de opdracht. Heeft u bijvoorbeeld nog recht op service? Of bent u hen nog een vergoeding verschuldigd als u zonder het bureau subsidies aanvraagt? Lees daarom altijd de algemene voorwaarden. Controleer of u niet aan een wurgcontract vast zit waar u moeilijk vanaf komt.
  • Of u nu een subsidiebureau inschakelt of juist niet, u blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de aanvraag. Spreek daarom alles goed door met de subsidie adviseur die uw aanvraag indient. Als blijkt dat een subsidiebureau haar werk niet goed doet, uw aanvraag verkeerd indient kan het zijn dat u de subsidies niet krijgt, dient terug te betalen of zelfs een boete krijgt.
  • Vertrouw op uw gevoel, wanneer een bedrijf open, transparant en duidelijk is over de werkwijze, hoe zij te werk gaan en wat zij voor u kunnen doen, dan is het vaak een goede keuze om voor dit bedrijf te gaan.

Eén van de belangrijkste redenen voor ondernemers om een goede subsidie adviseur in te schakelen is toch wel tijd en kennis. Ondernemers hebben naast hun eigen werkzaamheden niet nog de tijd om alles uit te zoeken, te begrijpen en aan te vragen. Vaak ook omdat de regelingen door de overheid nogal eens onduidelijk kunnen overkomen, adviseurs met een subsidie achtergrond weten hier gelukkig wel raad mee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.