Wat kost het om een bedrijf te starten?

Handig natuurlijk, om te weten welke financieringen er mogelijk zijn voor starters. Maar hoeveel kost het om een bedrijf te starten? Er zijn ondernemers gestart met alleen een laptop, dus het is mogelijk om met weinig middelen te starten. Alleen volledig kosteloos starten dat kan helaas niet. Denk bijvoorbeeld aan uw telefoonlijn of het laten maken van een website. Met dit artikel willen we u graag meer inzicht geven in de financiën bij het starten van een bedrijf.

Inschrijven bij de KvK

Nadat u uw ondernemingsplan heeft geschreven en nog wat randzaken heeft geregeld is het tijd om de inschrijving bij de Kamer van Koophandel vast te leggen. Er zijn periodes geweest dat het inschrijven bij de KvK gratis was, anders kost het een gemiddeld een paar tientjes voor een inschrijving.

Dit geldt anders wanneer u een B.V. of stichting wilt opstarten. In dat geval kan dit alleen via een notaris, die uiteraard betaald dient te worden. Dit kan een fors bedrag zijn voor startende ondernemingen, dit kan oplopen tot twaalfhonderd euro.

De kosten van een werkplek

Het meest voordelige is natuurlijk om vanuit huis te werken. Alleen wanneer uw bedrijf groter groeit is het vaak wenselijk om personeel aan te nemen of een mooie ruimte te hebben om klanten te ontvangen. In dat geval is bedrijfsruimte noodzakelijk en brengt dit ook de nodige kosten met zich mee.

De kosten die u maakt voor het huren van een bedrijfsruimte zijn – onder bepaalde voorwaarden – wel aftrekbaar van uw winst. Dit geldt ook voor de kosten van energie, schoonmaakdiensten, verzekeringen en inrichtingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.